maandag 12 december 2016

Hoe kom je van pijn af?Wanneer iemand last heeft van pijn, kan dat natuurlijk op veel plekken zitten. De schouders, nek en rug zijn plekken waar veel pijn voorkomt. Mensen zitten lang achter een beeldscherm, wat de nodige klachten met zich meebrengt. Er zijn ook mensen die bijvoorbeeld na een operatie last krijgen van CRPS, een aandoening waar helaas nog niet zo heel veel over bekend is, maar wel veel pijnklachten kan geven.

De hele tijd in dezelfde houding blijven zitten is natuurlijk geen pretje voor het lichaam, daarom is het ook belangrijk om voldoende beweging te hebben als er veel achter een scherm gewerkt wordt. Zo nu en dan even een ommetje maken op kantoor kan al veel schelen, maar een wat langere wandeling of een ritje op de fiets kan ook zeker helpen. De spieren blijven op die manier soepel en kunnen ontspannen.

Wat te doen bij acute rugpijn?

Wanneer iemand zogenaamde acute rugpijn krijgt, is dat enorm vervelend. Vaak schiet het iemand in de rug. Veel Nederlanders hebben dan last van lage rugklachten. Dat is zeer vervelend, want de eerste reactie is om te gaan liggen om even uit te rusten. Alhoewel rusten soms de oplossing kan zijn, kan het ook helpen om juist wat te gaan bewegen om het los te krijgen. Een blokje om of een stukje fietsen zou kunnen helpen. Maar het is wel belangrijk om bij aanhoudende klachten altijd contact met de huisarts op te nemen. Soms kunnen er bijvoorbeeld pijnstillers worden aangeraden, of kan iemand worden doorverwezen naar de fysio om de klachten op die manier hopelijk te verminderen.

1 opmerking:

  1. Hi Alana. Doe je nog veel met je blog? Zou je misschien contact met mij willen opnemen?
    maureen_kramer@hotmail.com
    0627193302

    BeantwoordenVerwijderen